Υλικά

  • 1 κιλό αρνάκι σε μερίδες
  • 300 γραμμάρια δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • Ξυλαράκια κανέλας
  • Κανέλα σκόνη
  • Σουσάμι
  • Μέλι
  • 80 γραμμάρια βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε άφθονο νερό για μισή ώρα περίπου.
  2. Βάζουμε το κρέας σε μία κατσαρόλα μαζί με 2 – 3 ξυλαράκια κανέλας, το κρεμμύδι, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό.
  3. Σιγοβράζουμε για μία ώρα περίπου.
  4. Βγάζουμε το κρέας από τη κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη, κάπου που να διατηρείται ζεστό.
  5. Σουρώνουμε τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με 5 κουταλιές μέλι και μία κουταλιά του γλυκού κανέλα σκόνη.
  6. Τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία έως ότου να αρχίσουν να καραμελώνουν.
  7. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα με 3 κουταλιές της σούπας λάδι.
  8. Σε ένα ταψί βάζουμε το σουσάμι και το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  9. Τοποθετούμε το κρέας σε μία πιατέλα, βάζουμε τα δαμάσκηνα τριγύρω, γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και περιχύνουμε με τη σάλτσα από τα δαμάσκηνα.