Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.τ.γ. κόλιαντρο
  • 1 κ.τ.γ. κύμινο
  • 2 κ.τ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε τα ρεβύθια όλο το βράδυ.
  2. Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε ώστε να πολτοποιηθούν.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά.
  4. Ύστερα πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο ρόδινο χρώμα και από τις δυο πλευρές.