Υλικά

Για τις πατάτες

  • 500 γρ. πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα Brava

  • 5 ντομάτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από σέρι ή από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι

Για τη μαγιονέζα

  • 200 ml. μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο βρασμένες

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους περίπου 2-3 εκατοστών.
  2. Τις βάζουμε να βράσουν σε αφθονο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τις βάζουμε σε τρυπητό για να στεγνώσουν καλά, πριν τις τηγανίσουμε.
  3. Ψικοκόβουμε ή τρίβουμε τις ντομάτες. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη κα το αλάτι.Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει περίπου με το ¼ των υγρών της. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι.
  5. Τηγανίζουμε τις πατάτες στο ελαιόλαδο.
  6. Ανακατεύουμε την μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού και το σκόρδο το οποίο πολτοποιούμε.
  7. Σερβίρουμε τις ζεστές πατάτες με αρκετή σάλτσα Brava, από πάνω μαγιονέζα και πάπρικα!!!