Η Μαροκινή εκδοχή, του πολύ αγαπημένου καλοκαιρινού πιάτου, αυγά με ντομάτες και λαχανικά! Πλούσια χρώματα, γεύσεις και αρώματα δοκιμάστε ένα εκπληκτικό, πανεύκολο και οικονομικό πιάτο!

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 4 αυγά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 μέτριες ντομάτες ώριμες
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό
  • 6-7 ίνες σαφράν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
  • 3 κλωναράκια Θυμάρι φρέσκο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τις ντομάτες σε φέτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Σε ένα τηγάνι ή σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και τους σπόρους κόλιανδρου για να βγάλουν τα αρώματά τους.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τον μαϊντανό, τις ντομάτες, το σαφράν, τα πιπέρια, το θυμάρι και αλάτι.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα ¾ των υγρών του. 
  4. Σπάμε τα αυγά πάνω από τα ψημένα λαχανικά, χωρίς να σπάσουμε τον κρόκο τους. Πασπαλίζουμε τα αυγά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να ψηθούν περίπου 10 λεπτά ή όσο θέλουμε τα αυγά!
  5. Σερβίρουμε το φαγητό με φρέσκο θυμάρι ή αν σας αρέσει με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο!
  6.