Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 2-3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 κομμάτια μοσχαρίσιο κότσι
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 3 φλ. ζωμό κοτόπουλο (ή μοσχάρι)
  • 1 πελτές ντομάτα
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ. γλυκού μπαχάρι
  • 2 κ. σούπας κακάο
  • 3 κ. σούπας σοκολάτα μαύρη ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε για λίγο και σε χαμηλή φωτιά το μπέικον και στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά να πάρει χρώμα.
  2. Βάζουμε το κρέας σε πιάτο και στη συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά (και λιγότερο).
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ώστε να μείνει μισό από το υγρό μας.
  4. Σε μια άλλη κατσαρόλα μεταφέρουμε το κρέας, τα λαχανικά, το ζωμό, τα μπαχαρικά, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 90 περίπου λεπτά.
  6. Αφαιρούμε το κρέας και τη δάφνη και προσθέτουμε το κακάο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει.
  7. Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση!