Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • λίγο αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 1/4 φλ. κρασί πόρτο
  • 1 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Λιώνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίζετε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές. Μαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου (ή 12 σε χύτρα). Στο τέλος βγάζετε τις μπριζόλες και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
  2. Βάζετε τα μανιτάρια σε ένα τηγανάκι και τα αφήνετε να μαραθούν για 5 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα, το πόρτο (κρασί) και αλατοπίπερο και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
  3. Περιχύνετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα και σερβίρετε!