Ιταλικό κοτόπουλο Scarpariello

Ιταλικό κοτόπουλο Scarpariello

Υλικά

  • 8 μικρά μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πετσα (1 κιλό περίπου)
  • Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • Λίγα κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 2 φλυτζάνια έτοιμο ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλυτζάνι πιπεριές Φλωρίνης τουρσί, κομμένες σε φέτες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καρυκεύουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και το αλευρώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο ώσπου να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι το σκόρδο να ροδίσει ελαφρά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, αφήνοντας το δενδρολίβανο και το σκόρδο στο τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό κοτόπουλου και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ξύνοντας με μια σπάτουλα τον πάτο του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τυχόν υπολείμματα του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε συνεχώς τη σάλτσα μέχρι να πήξει και να μειωθεί ο όγκος της κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
  3. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε, γυρίζοντας το κοτόπουλο μέσα στη σάλτσα, περίπου για 3 λεπτά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και τη σάλτσα του σε μια ωραία πιατέλα και σερβίρουμε. 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο