Κις λορέν με κολοκυθάκια και τυρί

Κις λορέν με κολοκυθάκια και τυρί

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 125 γραμ. μαργαρίνη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 2 κουτ. σούπας νερό (παγωμένο)
  • Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

  •  3-4 μέτρια τριμ. κολοκύθια
  • 1 φρέσκο ψιλοκομ. κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι ψιλοκομ. άνηθος
  • 200 γρ. τριμ. μοτσαρέλα (ή κίτρινα τυριά)
  • 250-300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ρίχνουμε κομματάκι-κομματάκι το βούτυρο, τρίβοντας τα τόσο ώστε στο τέλος να έχουμε μία ζύμη όλο θρύμματα. Έπειτα, προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το νερό, κρύο και ζυμώνουμε με τα χέρια ώσπου το μείγμα να γίνει εύπλαστο, ελαστικό αλλά και να μη κολλάει. Τέλος, σκεπάζουμε αεροστεγώς το μπολ και το βάζουμε για 60 λεπτά στο ψυγείο.
  2. Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο ώσπου να μαραθεί, προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα υλικά με τα υγρά που θα βγάλει το λαχανικό. Στο τέλος, καλό θα είναι η γέμιση να μείνει όσο πιο στεγνή γίνεται.
  3. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφριά βουτυρωμένη ταρτιέρα (η δική μου είναι 28 εκατ.) και την ανασηκώνουμε στα άκρα ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά του ταψιού. Στη συνέχεια, αδειάζουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, ενώ παράλληλα «χτυπάμε» τα αβγά μαζί με την κρέμα γάλατος και όταν «δέσουν» τα ρίχνουμε στη ταρτιέρα, ισιώνοντας την επιφάνεια με σπάτουλα. Έπειτα, πασπαλίζουμε με τα θρύμματα μοτσαρέλας (ή άλλου τυριού), αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι (εξαρτάται και από το τυρί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για μισή περίπου ώρα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο