Τσιπούρες acqua pazza (του τρελού νερού)

Τσιπούρες acqua pazza (του τρελού νερού)

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1,3 -1.5 κιλό τσιπούρες ή άλλο ψάρι (χωρίς πολλά κόκαλα) καθαρισμένο
  • 1.5 - 2 πακέτα ντοματίνια (400-600 γραμ.), τα περισσότερα κομμένα στη μέση και 10-12 ολόκληρα
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο ή 1 μεγάλη
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 3-4 φλ. νερό
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (κρατήστε λίγο για το γαρνίρισμα)
  • αλάτι, πιπέρι

Θα χρειαστείτε ένα τηγάνι - σκεύος, που να χωράει τα ψάρια σε μία στρώση, με τα υπόλοιπα υλικά δίπλα και πάνω.

Εκτέλεση

  1. Bάζετε στο τηγάνι που χωράει όλα τα υλικά, το λάδι, το σκόρδο, το κρασί, το νερό, τα κομμένα ντοματίνια και τον μισό μαϊντανό και το βάζετε σε δυνατή φωτιά να βράσει για 5 λεπτά (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού).
  2. Τοποθετείτε τα ψάρια στο τηγάνι, προσθέτετε το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι (δοκιμάστε, διορθώστε) και τον υπόλοιπο μαϊντανό, καπακώνετε και μαγειρεύετε για 10 λεπτά - όχι παραπάνω, δεν χρειάζεται.

Σερβίρισμα: Μεταφέρετε τα καθαρισμένα κομμάτια του ψαριού στο πιάτο, βάζετε πάνω και δίπλα τα ντοματίνια, περιχύνετε με τη σάλτσα του ψαριού και πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊντανό.

Πηγή: pandespani.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο