Υλικά

  • 150 γραμμάρια κιμά αρνίσιο
  • 2 κουταλιές σούπας φιστίκια χοντροκομμένα
  • Μια πρέζα κύμινο
  • Μια πρέζα πάπρικα
  • Αλάτι Πιπέρι

Γαρνιτούρα

  • 1 πιπεριά κέρατο ψητή
  • 1 ντομάτα κομμένη στα δύο πίτα (για σουβλάκι)

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με τα φιστίκια και τα μπαχαρικά. Περνάμε το μπιφτέκι σε σούβλα προσεκτικά βρέχοντας το χέρι που και που.
  2. Ψήνουμε τα σουβλάκι στα κάρβουνα (ή στην ψηστιέρα).
  3. Σερβίρουμε βάζοντας την πίτα στο πιάτο, από πάνω το μπιφτέκι και για γαρνιτούρα την ψητή πιπεριά και τη ντομάτα.
  4. Το κεμπάπ αυτό ταιριάζει υπέροχα με κρεμμυδοσαλάτα που θα φτιάξουμε με ένα κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το οποίο θα τρίψουμε με ένα κουταλάκι αλάτι, θα το ξεπλύνουμε και θα το σουρώσουμε. Έπειτα το ανακατεύουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού και σουμάκι και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
  5. Εάν θέλουμε όμως, σερβίρουμε το fıstıklı kebap με πλιγούρι και γιαούρτι.

Καλή όρεξη!