Empanada: η Αργεντίνα κρεατόπιτα

Empanada: η Αργεντίνα κρεατόπιτα

Υλικά

Για τη ζύμη

• 450 γρ. αλεύρι απλό

• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 1 κ.γ. αλάτι

• 60 γρ. βούτυρο, τεμαχισμένο σε κύβους

Για τη γέμιση

• 2 αυγά

• 2 κ γ. ελαιόλαδο

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

• 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

• 1 κ.γ. πάπρικα

• 1 κ.γ. σκόνη τσίλι

• 30 γρ. σταφίδες

• 12 πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες

• 1 κ.γ. κύμινο

• 1 πρέζα αλάτι

• Λάδι για τηγάνισμα

 

Προετοιμασία

  1. Για τη ζύμη, ανακατέψτε σε ένα μπώλ, το αλεύρι, τη μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το τεμαχισμένο βούτυρο και ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να πάρει τη μορφή τριμμένου ψωμιού. Προσθέτετε σταδιακά από ένα κουταλάκι παγωμένο νερό, ανακατεύοντας στο μεταξύ το μίγμα, μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί (το πιθανότερο είναι να αρκούν 3-6 κ.γ. νερό). Σχηματίστε μια μπάλα με τη ζύμη, τυλίξτε τη με μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για μια ώρα.
  2. Για τη γέμιση, βράστε τα αυγά για 10 λεπτά, ώστε να βγουν αρκετά σφιχτά. Βάλτε τα κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν, καθαρίστε και τεμαχίστε τα. Αφήστε τα στην άκρη.
  3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο, σε ένα τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια προσθέστε την πράσινη πιπεριά και τον κιμά και τηγανίστε σε υψηλή φωτιά, μέχρι να σκουρύνει το κρέας. Μετά, ρίξτε την πάπρικα και το τσίλι. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε στη γέμιση, τις σταφίδες, τις ελιές, το κύμινο και τα βρασμένα αυγά.
  4. Τέλος, προσθέστε το αλάτι, σε ποσότητα της αρεσκείας σας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: mylamia.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο