Φριτάτα από την Τοσκάνη

Φριτάτα από την Τοσκάνη

Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά για 6 άτομα

  • 10 αβγά
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
  • 100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 50 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, συνεχίζουμε με το σκόρδο και ροδίζουμε το προσούτο.
  3. Προσθέτουμε τη σταφίδα, το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και τις λιαστές ντομάτες και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και σιγομαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
  5. Απλώνουμε την πιπεριά και ψήνουμε στον φούρνο για 8 λεπτά.
  6. Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

Πηγή: thecookbook.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο