Αλμυρό Κλαφουτί εκ Γαλλίας

 Αλμυρό Κλαφουτί εκ Γαλλίας

Το κλαφουτί οι περισσότεροι το γνωρίζετε ως το κλασικό γλύκισμα με κεράσια! Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα και σ' αυτή την αλμυρή εκδοχή! Απολαύστε λοιπόν ένα γευστικότατο ορεκτικό ή στο πρωινό σας, πολύ νόστιμο, εύκολο και γρήγορο!

Υλικά

  • 300 gr. γάλα φρέσκο
  • 50 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 gr. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 200 gr. ζαμπόν
  • 150 gr. παρμεζάνα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο

Βήμα προς βήμα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου. Κόβουμε το ζαμπόν σε μέτριους κύβους και το σωτάρουμε ελαφρά στο τηγάνι, με το ένα κουταλάκι βούτυρο. Μόλις το σωτάρουμε το πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
  2. Χρησιμοποιούμε μια ταρτιέρα ή ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους, περίπου 30 cm. Το βουτυρώνουμε καλά και απλώνουμε το ψημένο ζαμπόν σε όλη την επιφάνεια του πάτου.
  3. Κόβουμε τις πιπεριές σε μέτριους κύβους.
  4. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα μαζί με το βούτυρο. Βάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι, την πάπρικά, το αλάτι, τα αυγά και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να μην έχει σβόλους από το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά μεσα στο σκεύος και προσθέτουμε τους κύβους της πιπεριάς.
  6. Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα.
  7. Ψήνουμε στους 180°C Κελσίου, για 40 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε το κλαφουτί ζεστό ή κρύο!

Πηγή: funkycook.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο