Κοτόπουλο με κρόκο αλά ισπανικά


Ένα κοτόπουλο με κίτρινο χρώμα από τον κρόκο. Με μια πλούσια σάλτσα από αρακά, ελιές και διάφορα μυρωδικά. Σερβίρεται με αρωματικό ρύζι.

Υλικά

  • 180 γρ.  στήθη από κοτόπουλο κομμένα στα δύο, χωρίς την πέτσα και τα κόκκαλα
  • 1/4 κ.γλ πιπέρι
  • 1  κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 τριμμένη σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 φλ. νερό
  • 2 κ.σ πάπρικα
  • 1 φλ. ζωμός κότας
  • ½ κ.γλ κλωστές κρόκου (ζαφορά) ή κουρκουμά
  • 1 φλ. αρακάς
  • 2 κ.σ ώριμες ελιές χωρίς τα κουκούτσια τους
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 1 κ.σ καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.σ νερό
  • 3 φλ. ζεστό μαγειρεμένο μακρύκοκκο ρύζi

Εκτέλεση

Πιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε μια γάστρα φούρνου που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει. Σοτάρουμε  το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια  μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε και το κοτόπουλο μαζί με ένα φλιτζάνι νερό, την πάπρικα, το ζωμό και τις κλωστές του κρόκου (που έχουμε διαλύσει σε καυτό νερό). Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

 

Στη συνέχεια σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τον αρακά, τις ελιές και το γάλα στη γάστρα. 
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αναμειγνύουμε το καλαμποκάλευρο με 2 κουταλιές της σούπας νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα με τα λαχανικά. 


Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το ρύζι και προσθέτοντας από πάνω το μείγμα με τα λαχανικά.

Πηγή: ofono.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο