Ινβολτίνι λαχανικών πανέ με γάμπαρες


Italia Sud

Υλικά

  • 3 κολοκυθάκια 
  • 2 καρότα 
  • 2 πράσα 
  • 300 g αλεύρι 
  • 3 αυγά 
  • 200 ml της μπύρας 
  • 12 γάμπαρες  
  • λάδι για τηγάνισμα 
  • κάρυ σκόνη 
  • αλάτι 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά*. Τα κόβουμε σε φέτες μήκους 10 cm και κατόπιν σε σχήμα κορδονιού. Ξεκεφαλιάζουμε και αποφλοιώνουμε τις γάμπαρες . Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε την ράχη της γάμπαρας για να αφαιρέσουμε το μαύρο αντεράκι.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αυγά, μια πρέζα αλάτι και 200 ml μπύρα. Βουτάμε τα κομμένα λαχανικά στο μείγμα και μετά δημιουργούμε  ανάμεικτα δεματάκια λαχανικών . Σε κάθε δεματάκι τοποθετούμε επάνω του μία γαρίδα και περιστρέφοντας  τα λαχανικά γύρω από την γάμπαρα δημιουργούμε ένα δεματάκι γεμιστό.

Έχουμε κάψει το λάδι σε θερμοκρασία τηγανίσματος. Εάν βάζοντας την άκρη της κουτάλας στο λάδι κάνει φυσαλίδες τότε το λάδι είναι έτοιμο.

Ρίχνουμε ένα-ένα τα δεματάκια στο λάδι** μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε, όχι παραπάνω από 1 ½ -2 λεπτά. Τα βγάζουμε  στραγγίζοντας με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε μια πρέζα κάρυ και αλάτι και σερβίρουμε.

* Τα λαχανικά να είναι μεγάλου μεγέθους για να μπορούμε να βγάλουμε μεγάλες φέτες 

** Τα δεματάκια τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο λάδι για να προλαβαίνουμε να μην μας αρπάξουν. 

Επιμέλεια: Παύλος Φάκαλος  

Photo: Donna cucina

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο