Καραμελωμένο Κοτόπουλο με Σουσάμι (CHINA)


Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο με πεντανόστιμη καραμελωμένη γεύση!
Η κλασική κινέζικη συνταγή στην πιό απλή και ελαφριά εκδοχή της!

Υλικά

  • 500 gr. στήθος κοτόπουλο
  • 3 κουταλιες της σούπας σουσάμι

για την μαρινάδα

  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιες της σούπας μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιες της σούπας σόγια σως
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, αφού αφαιρέσουμε την πέτσα.

Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά της μαρινάδας για 1′ λεπτό.

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε την μαρινάδα που ετοιμάσαμε με τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Μεταφέρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί.

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 35′ λεπτά στους 200° C Κελσίου.

Πηγή: funkycook.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο