Εναλλακτικά απίθανα Hot dog τυλιγμένα με μπριός (USA)


Είναι από τις λιχουδιές που με την πρώτη ματιά  που την βλέπεις  δεν σου μένει καμία αμφιβολία ότι αν ξεκινήσεις να τρως θέλεις τουλάχιστον 10 στο μερτικό σου...

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  •  ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά) 
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  •  1 αυγό για άλειμμα
  • 1 ¼ φλιτζάνια αλεύρι
  •  1 κουταλιά της σούπας σπόροι σουσαμιού
  •  8 λουκάνικα για hot dogs 

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά στο ζεσταμένο (όχι καυτό) γάλα. Ομογενοποιούμε το λάδι, την καστανή ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο και μετά μαζί με το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα , το πιπέρι καγιέν και το γάλα με την μαγιά ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Μετά  τοποθετούμε την ζύμη σε λαδωμένο μπωλ και την αφήνουμε σκεπασμένη να ανεβεί για 45 λεπτά.

Περνάμε τα λουκάνικα σε καλαμάκια. Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπαλάκια και ένα-ένα τα πλάθουμε σε κορδόνια περίπου των 10 εκατοστών. Κάθε ένα κορδόνι που  πλάθουμε το περνάμε στριφτά επάνω στο λουκάνικο ξεκινώντας από την βάση του  και  καταλήγοντας στην κορυφή του.

Τα αφήνουμε σκεπασμένα  σε χλιαρό περιβάλλον (το καλύτερο βέβαια είναι σε υγρή στόφα) για 15 περίπου λεπτά και μετά τα περνάμε με άλειμμα αυγού, ρίχνουμε το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς C για 12 λεπτά ή μέχρι να έχουν το χρώμα που επιθυμούμε. 

Παύλος Φάκαλος

 

mystoryinrecipes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο