Κοτόπουλο μαρσάλα

Κοτόπουλο μαρσάλα

Ένα απολαυστικό πιάτο για κοτόπουλο, με κρασί marsala και μανιτάρια.

Υλικά

  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
  • 4 στήθη κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο και πέτσα)
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κομμένα μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί Marsala
  • 1/4 φλιτζανιού λικέρ (σέρυ) για μαγείρεμα

Εκτέλεση

Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και καλύπτουμε τα στήθη κοτόπουλο με το μείγμα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέσα σε λάδι σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα ώστε να ροδίσει και από τις δύο μεριές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με κρασί και λικέρ. Καλύπτουμε το τηγάνι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ώστε να μην ροζίζει πια το κοτόπουλομέσα.

Πηγή: sidages.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο