Eataly αγάπη μου. Λαζάνια με προσούτο, βασιλικό και σάλτσα ντομάτας

Eataly αγάπη μου. Λαζάνια με προσούτο, βασιλικό  και σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 450 γραμμάρια τυρί cottage
  • ½ κούπα τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • ¼ της κούπας κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
  • 2 ½ κουταλάκια του γλυκού βασιλικός αποξηραμένος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι τριμμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 750 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 12 λαζάνια (φύλλα)
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο προσούτο
  • 1 κούπα τυρί mozzarella από αποβουτυρωμένο γάλα, τριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το τυρί cottage και αλέθουμε μέχρι να γίνουν μία απαλή κρέμα.Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 2 κουταλιές της σούπας κίτρινο τυρί, το βασιλικό, το πιπέρι, το αυγό και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε ½ φλιτζάνι από τη σάλτσα ντομάτας.Απλώνουμε 3 φύλλα λαζανιών, συνεχίζουμε με 1 κούπα από το μείγμα τυριών, 1/3 της κούπας προσούτο και ¾ της κούπας σάλτσα ντομάτας.Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις άλλες 2 φορές, τελειώνοντας με μία στρώση λαζάνια.Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κίτρινο τριμμένο τυρί και τη μοτσαρέλα.

Καλύπτουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: sidages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο