Πεντανόστιμα muffins σε στυλ hot dog.Τα λες και λουκανοπιτάκια

Πεντανόστιμα muffins σε στυλ hot dog.Τα λες και λουκανοπιτάκια

Εύκολα, ωραία και νόστιμα αλμυρά κεϊκάκια, στην πραγματικότητα μικρά σνακ είναι, θα μπορούσες να τα έλεγες και λουκανοπιτάκια, που άμα τα κάνεις σε παραπανίσια ποσότητα από όσα χρειάζεσαι όσα μείνουν καταψύχονται και διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Όταν τα χρειαστείς σε τριάντα δευτερόλεπτα στα μικροκύματα τα έχεις έτοιμα για κατανάλωση.

Υλικά

  • 1/1/2 φλυτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
  • Τα 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι καλαμποκιού
  • 1 κ. της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/4 φλιτζάνια γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/3 φλιτζανιού σπορέλαιο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένη
  • 10 λουκάνικα για hot dog κομμένα
  • Κυπελάκια ή χάρτινα κοφάκια για muffins

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν το αλεύρι, η ζάχαρη, το  σιμιγδάλι καλαμποκιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Ομογενοποιούμε και το γάλα, τα αυγά, το σπορέλαιο και  το λιωμένο βούτυρο σε ένα άλλο μπωλ.

Κατόπιν ενώνουμε το περιεχόμενο των δύο μπωλ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα μας να είναι ομοιογενές.

Σερβίρουμε το μείγμα στα κυπελάκια γεμίζοντας κατά τα 2/3 και προσθέτουμε 2 κομμάτια από τα κομμάτια του λουκάνικου στο κάθε ένα. Τα κομμάτια να έχουν τέτοιο μέγεθος ώστε να σκεπάζονται από το μείγμα.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά και μέχρι μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο του κάθε muffin βγαίνει καθαρή.

Επιμέλεια: Παύλος Φάκαλος

photo: momslifeboat

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο