Ινδικό ρυζάκι Biryani στο φούρνο

Ινδικό ρυζάκι Biryani στο φούρνο

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 3 φλυτζάνια ρύζι basmati ή γιασεμιού
  • 2 καυτερές πράσινες πιπεριές ή μια πιπεριά κέρατο
  • 1 σπιτικό ζωμό Knorr κότας
  • 1 κ.γ. κοφτό κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 μέτρο κρεμμύδι
  • 1 φακελάκι τριμμένο κρόκο Κοζάνης
  • 150 ml γάλα καρύδας
  • Ηλιέλαιο Sol
  • 3 κ.σ. garam masala
  • αν δεν το βρεις στο εμπορίο μπορείς να το φτιάξεις με τα παρακάτω υλικά

  • 10 γαρύφαλλα
  • 2 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 2 φύλλα αποξηραμένα Αιγύπτου
  • 3 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
  • 10 σπόρους κάρδαμου
  • 3 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
  • 1 σπόρο μοσχοκάρυδου
  • 1 μικρό ξύλο κανέλλας
  • ½ κ.γ. γλυκάνισο

Εκτέλεση

Αφού κόψεις το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το αλείψεις με το garam masala και τον κουρκουμά, πρόσθεσε και τις ψιλοκομμένες πιπεριές και άφησέ το να μαριναριστεί για μισή μέρα μέσα στο ψυγείο.

Πάρε τώρα το γάλα καρύδας και αφού το ζεστάνεις ρίξε μέσα τον κρόκο Κοζάνης.

Σε μια κατσαρόλα βάλε το ρύζι και στη συνέχεια πρόσθεσε τον σπιτικό ζωμό Knorr κότας μέσα σε νερό έτσι ώστε να καλύψει το ρύζι για 10 λεπτά.Όση ώρα ετοιμάζεται το ρύζι, κόψε ένα κρεμμύδι και σόταρέ το με λίγο λάδι
σε ένα τηγάνι. Μόλις δεις ότι έχει πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, πρόσθεσε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα, ρίξε λίγο αλάτι και μαγείρεψε μέχρι το κρέας να ασπρίσει.

Βάλε τώρα το κοτόπουλο σε μια γάστρα, ρίξε από πάνω του το ρύζι με όλα του τα υγρά και στο τέλος το μείγμα με το γάλα καρύδας και τον κρόκο Κοζάνης.

Τέλος, καλύψέ το και ψήσε το φαγητό στον φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για 60 λεπτά. Το Ινδικό Biryani είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή: cookoo

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο