Γεύση Άπω Ανατολής: Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

 Γεύση Άπω Ανατολής: Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

Υλικά

  •  1 κιλό στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα από κόκκαλα και πέτσα, κομμένα σε κύβους
  • 1 ½ αυγό χτυπημένο
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού:

  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • ¼ φλιτζάνι με χυμό λεμονιού
  • 1/3 φλιτζάνι με ξύδι
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα (τριμμένη)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

Συνδυάστε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Βουτήξτε το κοτόπουλο στο μείγμα των αυγών και επιστρώστε το με αυτό. Τηγανίστε σε μερίδες το κοτόπουλο σε ένα βαθύ τηγάνι, μέχρι να είναι μαγειρεμένα καλά.

Εντωμεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το 1 ½ φλιτζάνι νερό, το χυμό από λεμόνι και πορτοκάλι και το ξύδι. Ανακατέψτε καλά σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά.

Προσθέστε τη μαύρη ζάχατη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Προσθέσετε, επίσης, σιγά-σιγά, το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Ρίχνετε τη σάλτσα επάνω στο κοτόπουλο και αν θέλετε προσθέστε κόκκινο πιπέρι και γαρνίρετε με πράσινα κρεμμύδια. Είστε έτοιμοι!

Πηγή: koolnews

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο