Μαροκινά γλασαρισμένα καρότα

Μαροκινά γλασαρισμένα καρότα

Ένα πιάτο αρωματικό, νόστιμο και γεμάτο χρώμα που μπορείτε να προσφέρετε ως ζεστή σαλάτα ή ως ορεκτικό σε ένα γεύμα με μπουφέ. Εναλλακτικά δείτε το σαν υγιεινό σνακ μπροστά στην τηλεόραση, αντί για πατατάκια και άλλες πηγές άχρηστου άμυλου.

Υλικά

  • 1 κιλό καρότα ξεφλουδισμένα
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. κορίανδρος κομμένος
  • κόκκινη καυτερή πιπεριά κατά προτίμηση
  • κόκκινη γλυκιά πιπεριά κατά προτίμηση

Εκτέλεση

Κόβουμε τα καρότα σε σχετικά λεπτές φέτες κατά μήκος. Κόβουμε τις φέτες σε κομμάτια μήκους 2 εκ.

Μαγειρεύουμε τα κομμάτια του καρότου σε βραστό, αλατισμένο νερό μέχρι να αρχίσουν αν μαλακώνουν. Σουρώνουμε το νερό.

Αναμειγνύουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα συστατικά. Σερβίρουμε ζεστό ως συνοδευτικό ή κρύο ως ορεκτικό συνοδεύοντας άλλα λαχανικά.

Πηγή: gourmed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο