Ιδιαίτερο πιάτο με ψιλοκομμένο αρνίσιο κιμά και δεμένο με πλιγούρι, ψημένο με κουκουνάρια και ιδιαίτερα μπαχαρικά όπως το σουμάκ. Το πιάτο συνοδεύεται τέλεια με γιαούρτι και αραβικές πίτες.

Υλικά

  • 1 κιλό ψιλοκομμένος αρνίσιος κιμάς
  • 1/2 φλ. σιτάρι πλιγούρι, που έχει μουσκευτεί σε νερό και έχει στραγγιχτεί καλά
  • 1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. μπαχάρι
  • 1/2 φλ. καβουρντισμένο κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση σας
  • σουμάκι ανάλογα με την προτίμηση σας

 Εκτέλεση

Προθεμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. 

Αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά εκτός από το κουκουνάρι. 
Τοποθετούμε το μισό μείγμα κρέατος σε ένα ταψί 23x33 και πασπαλίζουμε με τα μισά κουκουνάρια.
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο κιμά. 
Περιχύνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αρκετό μαύρο πιπέρι και λίγο σουμάκι. 
Ψήνουμε για 60 λεπτά.