Φαλάφελ Λιβανέζικο με χούμους

Φαλάφελ Λιβανέζικο με χούμους

Υλικά

  • Μισή κούπα ρεβίθια
  • Μισή κούπα φάβα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κουτ.σούπας κόλιανδρο
  • 1 κουτ.γλ. κύμινο
  • 1/4 κουτ.γλ. κουρκουμά
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 3 κουτ.σούπας σιμιγδάλι
  • Μισό κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 2 κουτ.σούπας ρεβίθια έτοιμα για το χουμους
  • 3 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι
  • Μισό κουτ.γλ. σουσάμι
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο για το χουμους
  • 1 κουτ.γλ. σκόρδο σε σκόνη για το χουμους
  • Λίγο πάπρικα
  • Αλάτι-Πιπέρι για το χουμους

Εκτέλεση
 

Μουλιάζουμε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ και τα σουρώνουμε καλά. Σε μίξερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι και το μπέικιν

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Πλάθουμε σε κεφτέδες και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές

Για να φτιάξουμε το χούμους βάζουμε σε ένα τηγάνι το σουσάμι ανακατεύοντας συνέχεια και τα βγάζουμε πριν πάρουν χρώμα.Σε ένα μίξερ βάζουμε το σουσάμι με το λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λεμόνι και το σκόρδο

Προσθέτουμε αλάτι, πάπρικα και πιπέρι. Τα φαλάφελ με χούμους είναι έτοιμα!

Tips

Μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένα φύλλακόλιανδρο
Πρόσθεσε λίγο τσίλι αν τα θέλεις πιο πικάντικα!

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο