Υλικά

για 4 μερίδες

Μαρινάτα

  • 1 φλ soy sauce
  • 2 κ σ ζωμό κοτόπουλο
  • 1/2 φλ sake η μισό φλ λευκό κρασί
  • 2 κ σ μέλι 2 κ σ μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ κι τζίτζερ τριμμένο
  • 1/2 κ κι σκόρδο

Για το Σολωμό

  • 600 γρ σολομό
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο
  • Σησάμι για επικάλυψη

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε  την μαρινάτα σε ένα μπωλ, κόβουμε το σολομό σε κύβους και τον βάζουμε  στο μπολ με την μαρινάτα. Τον μαρινάρουμε για 3-4 ώρες. Σουρώνουμε τα υλικά της μαρινάτας και τα κρατάμε.

Στη συνέχεια περνούμε στο κεμπάπ το σολωμό μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τα ψήνουμε στη σχάρα. Για να σερβίρουμε: σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά τα υλικά της μαρινάτας μέχρι να γίνει λίγο πιο παχύρευστη. Στη συνέχεια καλύπτουμε το σολωμό με τη σάλτσα και σερβίρουμε με ρύζι jasmine αρωματισμένο με δυόσμο.