Lomo Saltado:μοσχαράκι από το Περού

Lomo Saltado:μοσχαράκι από το Περού

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο ή steak μοσχαρίσιο κομμένο σε κύβους πάχους 2 ½ εκ.
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 4 πατάτες
  • 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Mαρινάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού στο κρασί για 1 ώρα περίπου. Βράζουμε τις πατάτες για 12 λεπτά περίπου και κόβουμε την καθεμία σε οκτώ κομμάτια. Zεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Mόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου.

Aφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Βάζουμε τις πατάτες, το κρέας και τους χυμούς του και όλα τα υπόλοιπα συστατικά και αφήνουμε για 4 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε πάνω σε βρασμένο ρύζι.

Πηγή: cookbook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο