Παραδοσιακή Γερμανική πατατοσαλάτα

Παραδοσιακή Γερμανική πατατοσαλάτα

Υλικά

  • 4 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 3 κ.γ. σπόροι μουστάρδας
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • 1/3 κ.σ. κύμινο
  • 4 κ.σ. ξίδι ρυζιού
  • 9 πατάτες (1,5 κιλό)
  • 18 φέτες μπέικον ψημένο και κομμένο σε φέτες
  • 3 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, ψιλοκομμένα
  • 4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για το dressing
Ανακατεύουμε το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και το κύμινο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Για τη σαλάτα
Ανακατεύουμε το ξύδι ρυζιού και 2 κ.γ. αλάτι σε ένα μεγάλο κύπελλο. Το αφήνουμε στην άκρη για να διαλυθεί σιγά σιγά το αλάτι. 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες (ολόκληρες και με τη φλούδα) και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Προσθέτουμε αρκετό κρύο νερό και τις αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίζουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε. 

Τις τσιμπάμε με ένα πιρούνι ή μαχαίρι για να βεβαιωθούμε πως είναι έτοιμες. Θέλουμε να είναι λίγο τραγανές αλλιώς θα λιώσουν μέσα στη σαλάτα. Όταν είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και τις αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν αρκετά.

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. 

Προσθέτουμε τις πατάτες στο μπολ με το ξύδι ρυζιού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Με τα δάχτυλά μας, αφαιρούμε κομμάτια που έχουν λιώσει. Προσθέτουμε στο μπολ και το μπέικον, τα κρεμμύδια, το τουρσί και το μαϊντανό. 

Ανακατεύουμε το dressing που φτιάξαμε και το περιχύνουμε στη πατατοσαλάτα μας (Μπορεί να μην χρειαστεί όλη η ποσότητα. Βάζουμε όσο επιθυμούμε). Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε είτε ζεστή είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: cookbox

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο