Κοτόπουλο αλά Προβενσάλ(Γαλλία)

Κοτόπουλο αλά Προβενσάλ(Γαλλία)

Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1/3 φλιτζανιού αλεύρι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο καφέ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ξηρό σέρι
  • 400 γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ
  • 1/4 φλιτζανιού ελιές Καλαμών
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίστε τα φιλέτα κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε στήθη κοτόπουλου στο μπολ και τα αλευρώνετε κ' από τις δυο μεριές.

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια- υψηλή εστία. Ρίχνετε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε για 2 έως 3 λεπτά την πλευρά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ.

Χαμηλώνετε την εστία σε μέτρια προς χαμηλή. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι γίνει διάφανο για περίπου 5 λεπτά.

Δυναμώνετε την εστία σε μέτρια προς υψηλή. Προσθέστε το σέρι και αφήνετε για βράση για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέστε τις ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα ντομάτας πάνω από το κοτόπουλο και ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Προσθέστε τις ελιές καθαρισμένες 5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ψησίματος.

Τέλος πασπαλίστε με μαϊντανό και γαρνίρετε με λευκό ρύζι ή πατάτες στον ατμό.

Πηγή: sidagi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο