Μοσχαράκι ala Cubana

Μοσχαράκι ala Cubana

Υλικά

  • 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο για βραστό (τας κε μπαπ)
  • 3 με 4 μεσαίες πατάτες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 μεσαίο πράσινη πιπεριά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασόξυδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
  • 5-7 πράσινες ελιές κομμένες στα δύο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 2 κούπες νερό

Εκτέλεση

Ξεσποριάζουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε, σε μια κατσαρόλα, την πιπεριά και το κρεμμύδι για τρία λεπτά το πολύ.

Λιώνουμε την κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το καθαρισμένο σκόρδο, το δαφνόφυλλο, το ξύδι, την κάπαρη και τις ελιές. Βράζουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά για ακόμη τρία με τέσσερα λεπτά.

Προσθέτουμε το κρέας, το νερό κι αλάτι και το αφήνουμε να βράσει με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά (εν τω μεταξύ ελέγχουμε αν το αλάτι είναι όσο θέλουμε).

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέγεθος βραστού και (αφού περάσουν 20 λεπτά που ρίξαμε το κρέας) τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο με κλειστό καπάκι για άλλα 15 λεπτά.

Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε αν χρειάζεται και άλλο νερό και ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει.

Πηγή: tsoukali

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο