Iσπανική μηλόπιτα

Iσπανική μηλόπιτα

Υλικά

  • 170 γρ βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου) και λίγο για βουτύρωμα του ταψιού
  • 5 μήλα μέτριου μεγέθους ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι υγρή βανίλια
  • 1/2 λεμόνι χυμό
  • 3 κουταλιές μηλίτης
  • 170 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη [softbrownsugar]
  • 3 αυγά
  • 170 γρ αλεύρι
  • 2 κουταλάκια baking powder

Για γλάσο

  • 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 4 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • Το ταψί: Διάμετρος 23 εκατοστά
  • Χρόνος ψησίματος 190 Βαθμοί Κελσίου

Εκτέλεση

Βουτυρώστε ένα ταψί. Κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες περίπου 3 χιλιοστά και βάλτε τις σε ένα μπολ. Στο μπολ με τα μήλα προσθέστε το μηλίτη, το χυμό λεμόνι, τη βανίλια και την κανέλα. Στο μπολ του μίξερ αφρατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα και χτυπάτε ταυτόχρονα.

Αφαιρέστε το μείγμα από το μίξερ και προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, αναμείξετε λίγα από τα υγρά πού είναι στο μπολ με τα μήλα. Στρώστε το μείγμα στο ταψί, από πάνω βάλτε τα μήλα και ψήστε στους 190 βαθμούς Κελσίου. Το ψήσιμο ανάλογα με το φούρνο σας θα πάρει 30-40 λεπτά. Βάλτε ένα μικρό μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν είναι στεγνό, τότε το κέικ είναι έτοιμο.

Πηγή: chefstephanos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο