Ανατολίτικο κοτόπουλο με τζίντζερ και πορτοκάλι

Ανατολίτικο κοτόπουλο με τζίντζερ και πορτοκάλι

Εκλεκτή γεύση για τις μέρες που σου έχουν σπάσει τα νεύρα στη δουλειά , θες να ταξιδέψεις, έστω γευστικά και ψάχνεις μια ευκαιρία να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις! Κάνε τούτο το πιάτο δώρο στον εαυτό σου και μετά θα το βάλεις σίγουρα στο βασικό μενού σου!

Υλικά

  • 1 ¼ φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού από φρέσκα πορτοκάλια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • ¼ του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ταμπάσκο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 2 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 4 μέτρια στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα για γαρνίρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα από τα πορτοκάλια, την σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, την σάλτσα ταμπάσκο, το ξίδι, τη μαύρη ζάχαρη, και το μαύρο πιπέρι.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια πλαστική σακούλα, που κλείνει αεροστεγώς, μαζί με το 1/3 από το μείγμα που έχουμε στο μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο μια ώρα για να μαριναριστεί. Αφού περάσει η μια ώρα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μαζί με μια κουταλιά της σούπας λάδι και βγάζουμε το κοτόπουλο από το σακουλάκι. Την μαρινάδα την πετάμε, δεν θα την χρειαστούμε άλλο. Χωρίζουμε το κοτόπουλο σε 2 δόσεις και ψήνουμε στο τηγάνι την κάθε παρτίδα ξεχωριστά για 6-8 λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και στο τηγάνι ετοιμάζουμε την σάλτσα!

Ρίχνουμε στο τηγάνι την μαρινάδα που έχουμε αφήσει στο μπολ και την αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Όσο βράζει σε ένα μπολ χτυπάμε το νερό μαζί με τα άμυλο καλαμποκιού μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα. Το προσθέτουμε κι αυτό στο τηγάνι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για ένα λεπτό ακόμα.

Συμπληρώνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και τα αφήνουμε όλα μαζί για να δέσουν τις γεύσεις τους περίπου πέντε λεπτά! Σερβίρουμε αμέσως με ρύζι ή πουρέ πατάτας και γαρνίρουμε από πάνω με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και μαύρο σουσάμι!!

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο