Μακαρονάδα πουτανέσκα τονάτη. Ιταλική νοστιμιά

Μακαρονάδα  πουτανέσκα τονάτη. Ιταλική νοστιμιά

Πώς να μεταφράσουμε το "πουτανέσκα" στα ελληνικά; Καλύτερα να το αφήσουμε έτσι γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες. Το  όνομά της δεν βγήκε από κάποιον οίκο ανοχής, αλλά οφείλεται στο πόσο πονηρή και έξυπνη είναι η κάθε οικοδέσποινα - στην σκέψη πάντα. Δηλαδή πόσο νόστιμη μακαρονάδα μπορεί να κάνει μια νοικοκυρά με ό,τι είχε στο ντουλάπι της.

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 8 αντσούγιες παστές, πλυμένες και ψιλοκομμένες
  • 4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/4 φλιτζ. τσ. μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης  ψητή
  • 500 γρ ψιλοκομμένη ντομάτα φρέσκια ή αντίστοιχο κονκασέ
  • Καυτερό τσίλι 
  • 3 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένη ελιά
  • 2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ. σπαγγέτι

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε όλο το ελαιόλαδο από τον  τόνο και σοτάρουμε το σκόρδο, τις αντσούγιες. Προσθέτουμε την κάπαρη και την πιπεριά.  Αφήνουμε λίγο να πιει το ζουμί.

Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, τον τόνο, τις ελιές, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε όσο τσίλι θέλουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο/τσίλι κάθε φορά που ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό ή τον βασιλικό  κι αφήνουμε την σαλτσούλα μας να σιγοβράσει μέχρι να πήξει σύμφωνα με το γούστο μας.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα.

Προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι, εάν επιθυμούμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Είναι μια από τις συνταγές που τις πάνε τα σπαγγέτι, αλλά αν θέλετε δοκιμάστε την και με άλλα ζυμαρικά.

Πηγή: gourmed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο