Εξαιρετικό κοκκινιστό αλά Ισπανικά

Εξαιρετικό κοκκινιστό αλά Ισπανικά

Τα πάντα όλα σε ένα ζεστό και νόστιμο φαγητό από μια ισπανική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. Αυτό το φαγητό ικανοποιεί όλα τα γούστα. Θες κρεατικό; Έχει. Θες θαλασσινό; Έχει. Κοτόπουλο; Μέσα. Βέβαια να μου πεις όλα αυτά ταιριάζουν; Μια χαρά ταιριάζουν αφού τα δένει μία νοστιμότατη κόκκινη σαλτσούλα. Βέβαια ένα κοκκινιστό θέλει και το ανάλογο συνοδευτικό του. Αυτό το αρωματικό ρυζάκι με σκόρδο είναι ότι πρέπει απογειώνοντας το πιάτο μας.

Κοκκινιστό με λουκάνικο, κοτόπουλο, γαρίδες και ρύζι με σκόρδο. Νοστιμότατο…

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 450γρ. πικάντικο (ή καπνιστό) λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
  • 8 φιλέτα κοτόπουλου (ή 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα), κομμένο σε μικρά κομμάτια-μπουκιές
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας, πάστα ντομάτας
  • ½ κιλό μπάμιες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 800γρ. ντομάτες σε κύβους με τον χυμό
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, ζεστό
  • ½ κιλό ξεφλουδισμένες και καθαρίσμενες, μεσαίου μεγέθους γαρίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • αρωματικό ρύζι (παρακάτω η συνταγή)

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε τις φέτες λουκάνικου και το αφήνουμε να καραμελώσει και να ροδίσει για λίγα λεπτά. Μόλις ροδίσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα μαζί με ένα ή δύο πρέζες αλάτι και πιπέρι, τα αφήνουμε να ροδίσουν για περίπου 2-3 ​​λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε για λίγο.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο, το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για περίπου 2-3 ​​λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι καγιέν, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε, μόλις βγάλει τα αρώματα του, προσθέτουμε την πάστα ντομάτας. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις μπάμιες και τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τον χυμό, το ζεστό ζωμό κοτόπουλο, το λουκάνικο και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή/μεσαία φωτιά, χωρίς καπάκι, για 20 λεπτά.

Μετά από 20 λεπτά, προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, για να μην παραμαγειρευτούν οι γαρίδες. Τέλος ανακατεύουμε μέσα το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κόλιανδρο και σερβίρουμε με ρύζι.

Αρωματικό ρύζι

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε μία μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Όταν το σκόρδο βγάλει τα αρώματα του προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για να σοτάρουμε το ρύζι, για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει, καλυμμένο, για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Σβήνουμε τη φωτιά και μετά από 5 λεπτά, σερβίρουμε.

Πηγή: marymary

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο