Σιτσιλιάνικη ψαρόσουπα, άλλη γεύση!!!

Σιτσιλιάνικη ψαρόσουπα, άλλη γεύση!!!

Έχω να σας προτείνω έναν διαφορετικό και πανεύκολο τρόπο για να φτιάξετε μία ψαρόσουπα που να γλύφετε τα δάχτυλά σας. Η συνταγή είναι από την Σικελία (που κάτι ξέρουνε από ψαρικά). Δεν θυμίζει σε τίποτα την κλασσική ψαρόσουπα που όλοι ξέρουμε γιατί είναι πολύ πλούσια σε υλικά και πραγματικά πεντανόστιμη!

Μία πανεύκολη συνταγή για ψαρόσουπα από την Σικελία με αγάπη…

Υλικά

  • 500γρ. ψάρια (όπως συναγρίδα, πεσκανδρίτσα, σφυρίδα), κομμένο σε κύβους
  • 300γρ. γαρίδες, αποφλοιωμένες
  • 250 γρ. κολοκύθι ή κολοκύθα τριμμένη
  • 300ml λευκό ξηρό κρασί
  • 500ml ζωμό θαλασσινών ή λαχανικών
  • 2 κονσέρβες 400γρ. με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σέλινα, ψιλοκομμένα
  • ½ μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο (αν σου αρέσει το άρωμά του)
  • 1 κόκκινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το φινόκιο(αν θες), το σκόρδο και το τσίλι, συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον ζωμό θαλασσινών(ή λαχανικών), λευκό ξηρό κρασί και ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα(ή κολοκύθι) και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ψάρι και τις γαρίδες στη συνέχεια σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: marymary

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο