Μαροκινά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και αμύγδαλα

Μαροκινά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και αμύγδαλα

Απίθανη συνταγή για ζουμερά κεφτεδάκια με άρωμα Ανατολής! Μπορείτε να τα απολαύσετε ακόμα και σκέτα, σαν μεζέ ή με λευκό πιλάφι!

Υλικά

  • Eλαιόλαδο για το τηγάνι
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 3 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. κοφτό κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 25 γρ. φιλέτο αμυγδάλου
  • 1 φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με το κύμινο, τον μαϊντανό, το κόκκινο πιπέρι, το ξίδι και λίγο αλάτι. Τον πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο για 10′. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τ” αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να βγάλουν το πολύ λάδι.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5′ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα ξερά βερίκοκα, το ξυλάκι της κανέλας, το σκόρδο, τα ντοματάκια και 1 φλιτζανάκι νερό. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 10′. Αφαιρούμε την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι.

Τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και το δυόσμο και σερβίρουμε αμέσως.

 

Πηγή: hitandrun

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο