Chimichangas(τσιμιτσάνγκας) Μεξικάνικη λιχουδιά!

Chimichangas(τσιμιτσάνγκας) Μεξικάνικη λιχουδιά!

Το Τσιμιτσάνγκα γνωστό και σαν Τσιβιτσάνγκα ή Τσίμιτσόνγκα είναι ένα τηγανιτό μπουρίτο που τρώγεται στις νότιες ΗΠΑ, κυρίως στο Τέξας και στο Μεξικό. 

Υλικά

  • 1  φιλέτο κοτόπουλο ή χοιρινό κομμένο σε λωρίδες
  • 4 τορτίγιες
  • 1  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένo
  • 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Τσίλι σε σκόνη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα τριμμένο τσένταρ
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Ταμπάσκο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε το κοτόπουλο,τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και το τσίλι. Προσθέτουμε  την  ντομάτα και ελάχιστο νερό και βράζουμε για 30 λεπτά.

 Αποσύρουμε  προσθέτουμε το τυρί  και ανακατεύουμε ελαφρά. Ανοίγουμε τις  τορτίγιες και βάζουμε  γέμιση στο κέντρο.

 Διπλώνουμε  σχηματίζοντας τετράγωνες πίτες, τις περνάμε από ένα ελαφρά λαδομένο τηγάνι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές και σερβίρουμε.
Τα σερβίρουμε με πουρέ κόκκινων φασολιών και  Sour cream.

Tips:   Αντί για κρέας μπορούμε να βάλουμε μόνο το τυρί σε μεγαλύτερη ποσότητα ήεπίσης κόκκινα φασόλια  σε κονσέρβα που τα προσθέτουμε στο τέλος μαζί με το τυρί.

Πηγή: greekmasa

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο