Mantoloana, φοιτητικό φαγάκι από τη Ν. Ορλεάνη

Mantoloana, φοιτητικό φαγάκι από τη Ν. Ορλεάνη

Aυτό το εύκολο και γευστικότατο πιάτο μας έρχεται από τη Νέα Ορλεάνη και είναι μία πρόταση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Rollins. Λίγα υλικά που υπάρχουν σε κάθε φοιτητικό σπίτι είναι ικανά να δημιουργήσουν αυτό το γευστικότατο πιάτο.

Υλικά

  • 8 φέτες μπέικον κομμένα σε λωρίδες
  • 4 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 100 ml ζωμός λαχανικών
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, ο χυμός
  • Αλάτι / πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος με καπάκι βάζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Ακολούθως προσθέτουμε το μπέικον και τα λουκάνικα πάνω από τις πατάτες και επαναλαμβάνουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε το περιεχόμενο.

Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Πηγή: lovecooking

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο