Jambalaya: Γαλλο-Ισπανική νοστιμιά!

Jambalaya: Γαλλο-Ισπανική νοστιμιά!

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου σε κύβους 3-4 εκ. 
  • 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
  • 350 γρ. γαρίδες ωμές, καθαρισμένες
  • 1 3/4 φλ.τσ. ρύζι μακρύκοκκο 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • από 1 κόκκινη, κίτρινη και πράσινη πιπεριά 
  • 2  σκ.σκόρδο λυωμένες
  • 1 φλ.τσ. ντομάτες λιαστές σε ελαιόλαδο, κομμένες
  • 3 φλ.τσ. ζωμός κότας
  • 1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος  

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πιπεριές σε στενές λωρίδες. Σε βαθύ, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το λουκάνικο, κομμένο σε χοντρές φέτες. Το αφαιρούμε, προσθέτουμε αν χρειάζεται λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, να ροδίσει καλά. Το αφαιρούμε και βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Σοτάρουμε 5' ανακατεύοντας συνέχεια και ρίχνουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε 3'-4' και προσθέτουμε το ρύζι με το ζωμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να βράσει 10' και προσθέτουμε τις ντομάτες και το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν 5'-6' και ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και το σκόρδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να γίνουν ροζ και το φαγητό να έχει πιεί το ζουμί του χωρίς να έχει στεγνώσει. Σερβίρουμε με τον μαϊντανό από πάνω. 

Πηγή: umami

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο