Υλικά συνταγής

σπαγγέτι: 500 γρ. (1 πακέτο)
αυγά: 3
παρμεζάνα: 120 γρ., τριμμένη
μπέικον: 7 φέτες, κομμένο σε λωρίδες
ελαιόλαδο: λίγο
αλάτι, πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, όπως αναφέρει η συσκευασία, ρίχνοντας ελάχιστο ελαιόλαδο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το μπέικον. 

Σε ένα ζεστό, ευρύχωρο μπολ ανακατεύετε τα αυγά με το τριμμένο τυρί και το πιπέρι (σαν να χτυπάτε ομελέτα).

Μόλις τα σπαγγέτι βράσουν, τα σουρώνετε χωρίς να ρίξετε κρύο νερό και τα αδειάζετε στο μπολ με τα αυγά. Ανακατεύετε σιγά σιγά, έτσι ώστε η θερμοκρασία από τα ζυμαρικά να «ψήσει» τα αυγά.

Ρίχνετε το μπέικον (μαζί με τα υγρά του) στο μπολ με τα σπαγγέτι. Ανακατεύετε, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε. 

Λίγα λόγια. Η συνήθεια να βάζουμε κρέμα γάλακτος στην καρμπονάρα, αποτελεί έναν δημοφιλέστατο «εξελληνισμό» της αυθεντικής ιταλικής συνταγής για καρμπονάρα, που δεν περιέχει κρέμα. Οι πιο «ανήσυχοι ουρανίσκοι» μπορούν να φτιάξουν το μείγμα των αυγών, χωρίς ασπράδια, μόνο με κρόκους.