Αυγοφέτες στο φούρνο με σοκολάτα και σταφίδες
Υλικά 
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ ή μπριός
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 4 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας
  • Για την κρέμα:
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια ή 1 μπαστούνι βανίλιας
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 350 ml γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο ή κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική για το πασπάλισμα
  • Εκτέλεση
 Για την κρέμα: Σχίζουμε τη βανίλια και αφαιρούμε τους σπόρους. Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφήνουμε να πάρει βράση. Αφαιρούμε το μπαστούνι βανίλιας. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με σύρμα και λίγο λίγο, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το ζεστό γάλα στα αυγά. Τέλος ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε καλά ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί. Βουτυρώνουμε ελαφρά τις φέτες ψωμιού. Κόβουμε διαγώνια και ξανά στη μέση 4 τρίγωνα. Στρώνουμε τα τρίγωνα, μισοκαλύπτοντας το ένα με το άλλο, κάνοντας μία στρώση. 
Για τη βάση του ψωμιού: Προσθέτουμε τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας. Περιχύνουμε με την κρέμα τις αυγοφέτες. Τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος μέσα σε ταψί και συμπληρώνουμε με βραστό νερό που να καλύπτει τα 3/4 του πυρίμαχου σκεύους. Ψήνουμε για περίπου 40΄-45΄, μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα (να σταθεροποιηθεί). Αφού ψηθεί, αφήνουμε 5΄-10΄ να σταθεί το γλυκό. Σερβίρουμε με κουτάλι - δεν κόβεται σε κομμάτια! Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική.


Πηγή: argiro.gr