Λαχανόρυζο με μοσχαράκι Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 μεγάλο πράσο
1 ματσάκι σέλινο
1/2 κιλό μοσχάρι κατά προτίμιση ποντίκι
αλάτι
πιπέρι
λίγο τσίλι
1 κούπα καφέ ρύζι γλασέ
λάδι
1 λάχανο μικρό
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά κέρατο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 ντομάτες

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής κόβουμε το λάχανο κατά μάκρος σε μικρές λωρίδες, τις πιπεριές και όλα τα λαχανικά σε ροδέλες.

Γεμίζουμε τον πάτο της κατσαρόλας με λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το μοσχάρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να  πάει παντού το λάδι.

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες.

Ένα τέταρτο πριν προσθέτουμε το ρύζι και περιμένουμε μέχρι να μελώσουν τα υλικά.



Πηγή: syntages.gr