Τάρτα τόνου με πράσα Υλικά:

2 κονσέρβες τόνος σε νερό
500γρ φύλλο κουρού
100γρ τριμμένη παρμεζάνα
1 κιλό πράσα
2κρεμμυδάκια φρέσκα
1/3 μάτσου φασκόμηλο
2 αβγά
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
4 κουτ. σούπας βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι,
μοσχοκάρυδο


Eκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια και το φασκόμηλο. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το φασκόμηλο. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα λαχανικά σε λίγο βούτυρο. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Καρυκεύουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργήσουμε έναν χυλό. Βουτυρώνουμε μια ταρταλέτα (σκεύος τάρτας) και απλώνουμε τη ζύμη, κόβοντας τις άκρες με ένα μαχαίρι. Γεμίζουμε την ταρταλέτα με τη γέμιση τόνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 45 λεπτά. 


Πηγή: lovecooking.gr