Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες  
Υλικά  
  • 1 δόση ζύμη για τάρτες
  • Για τη γέµιση:
  • 100 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 500 γραμμ. μικρές φράουλες ή φρούτα του δάσους
  • 1 δόση κρέμα patisserie
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Εκτέλεση
Για την τάρτα: Ετοιμάζουµε την τάρτα σύμφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.  
Πλένουμε τις φράουλες και τις στεγνώνουμε καλά. Αν οι φράουλες είναι μεγάλες, τις κόβουμε στη μέση.  

Με πινελάκι αλείφουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τάρτας. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει. Απλώνουμε την κρέμα patisserie στην τάρτα. Στρώνουμε τις φράουλες κοντά κοντά, να καλυφθεί όλη η τάρτα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη τις φράουλες. Αφήνουμε για 10΄στο ψυγείο. Καραμελώνουμε με φλόγιστρο τη ζάχαρη.  
Εναλλακτικά, αντί για ζάχαρη, αν δεν έχουμε φλόγιστρο, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη. Κόβουμε και σερβίρουμε.


Πηγή: argiro.gr