Σοκολατένια τάρτα µε κρέµα σοκολάτας  
Υλικά  
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο άγλυκο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2/3 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • περίπου 2 κ.σ. κρύο νερό
  • Για τη γέμιση
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
  • 2 κ.σ. ρούμι ή κουαντρό
  • 250 γραμμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (70%)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος (1 μικρή συσκευασία)
  • 350 ml χτυπημένη κρέμα για το γαρνίρισμα (1 μεσαία συσκευασία)
  • • καρούλια σοκολάτας και ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε μπολ. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 15΄ στο ψυγείο. Την ανοίγουμε με πλάστη ή την στρώνουμε με τα δάχτυλα σε ταρτιέρα βουτυρωμένη, 22 εκ. Τρυπάμε με πιρούνι τη ζύμη, καλύπτουμε με λαδόκολλα και βαρίδια (όσπρια ή ρύζι). Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190οC, στις αντιστάσεις, για 15΄. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα βαρίδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄, μέχρι να γίνει τραγανή. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση την αποσύρουμε. Προσθέτουμε στην κρέμα την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ρίχνουμε και το λικέρ και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα τελείως. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα. Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας στην ψημένη τάρτα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για 15΄. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα για να μη νοτίσει το μπισκότο. Γαρνίρουμε με χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή κρέμα, με τα καρούλια και το ξύσμα σοκολάτας.



Πηγή: argiro.gr