Πανεύκολη τούρτα μιλφέιγ με σαντιγί και φράουλες  
 Υλικά  
  • 4 φύλλα σφολιάτα εμπορίου
  • 800 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • 400 γραμμ. φρέσκες φράουλες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη


  • Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οCστον αέρα. Βγάζουμε τα φύλλα από τη συσκευασία. Στρώνουμε λαδόκολλα στις λαμαρίνες. Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας. Τρυπάμε παντού την επιφάνεια των φύλλων με πιρούνι. Ψήνουμε για 12΄-15΄, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το ένα ψημένο φύλλο. Σχίζουμε τη βανίλια και αφαιρούμε τον καρπό της με μυτερό μαχαίρι. Διαλύουμε τη βανίλια μέσα στην κρέμα. Αφήνουμε να αρωματιστεί για λίγο στο ψυγείο. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές, για 3΄-4΄. Προσθέτουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄-3,΄ μέχρι να στέκεται η σαντιγί. Τη βάζουμε σε κορνέ. Σε πιατέλα στο κέντρο βάζουμε σαντιγί όσο ένα καρύδι και κολλάμε το 1ο φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε μία στρώση σαντιγί (1/4 της συνολικής) και γαρνίρουμε με φέτες φράουλας. Επαναλαμβάνουμε στρώση φύλλο, στρώση σαντιγί και φράουλες. Καλύπτουμε με το 3ο φύλλο. Αλείφουμε με σπάτουλα ή μαχαίρι την υπόλοιπη σαντιγί στην επιφάνεια. Πασπαλίζουμε το τριμμένο φύλλο. Γαρνίρουμε με ολόκληρες φράουλες και αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη. Είναι ένα γλυκό που αφού έχουμε ψήσει ακόμη και αρκετές ώρες πριν τα φύλλα, το στήνουμε τελευταία στιγμή για να παραμείνει τραγανό ως την τελευταία μπουκιά.


Πηγή: argiro.gr