Κεϊκ φρούτων με frosting πορτοκαλιού  
Υλικά  

1 κούπα μαργαρίνη
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 πορτοκάλι ολόκληρο ακέρωτο
1 μήλο τριμμένο
2 ½ κούπες ψιλοτριμμένο καρότο
1 κ.γλ. κανέλλα
1 πρέζα αλάτι
2 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1/3 κούπας σταφίδα Κορινθιακή
Για το frosting:
2 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
4 κ.σ. τυρί κρέμα
1 ½ κούπα άχνη κοσκινισμένη
Ξύσμα πορτοκαλιού


Εκτέλεση

Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μετράμε τα τριμμένα καρότα πιέζοντας τα καλά να γεμίσει η κούπα. Ακριβώς έτσι μετράμε και την μαύρη ζάχαρη, πιέζοντας την να γεμίσει καλά η κούπα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά έως ότου γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, την κανέλλα και το αλάτι. Κόβουμε στη μέση το πορτοκάλι και αφαιρούμε τις άσπρες ίνες. Το χοντροκόβουμε στο μπλέντερ. Το προσθέτουμε στα υλικά, προσθέτουμε το μισό αλεύρι και όλα τα φρούτα και καρότα. Προσθέτουμε τη σόδα και το υπόλοιπο αλεύρι καθώς και τις σταφίδες.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 24 εκατοστών βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 C φούρνο στoν αέρα για 40’. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35’ περίπου έως ότου βγαίνει καθαρό το μαχαίρι. Αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 15’. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.



Πηγή: argiro.gr