Παστίτσιο από την Τοσκάνη  Υλικά: 

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες ντοματάκια ολόκληρα περασμένα στο μπλέντερ με το ζουμί τους
Μπόλικο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
2 αβγά
1/2 φλιτζ. πλήρες γάλα
1/2 κιλό πεκορίνο κομμένο σε μικρούς κύβους
15 φέτες προσούτο κομμένο σε λωρίδες
3/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
 

Εκτέλεση:
  1. Σ’ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για 7 περίπου λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 25 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
  5. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 7 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ.
  6. Ρίχνουμε πάνω τους τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  7. Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το γάλα και τα προσθέτουμε επίσης στα ζυμαρικά.
  8. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το πεκορίνο και το προσούτο.
  9. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μέσα σ’ αυτό.
  10. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.
  11. Σερβίρουμε αμέσως.
Διάρκεια: 1 1/2 ώρα

Πηγή: Lovecooking.gr