Τούρτα με τα ψέματα  
Υλικά  

200 γραμμ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
2 κ.σ. γεμάτες μαργαρίνη (θερ/σία δωματίου)
1½ φλ. τσαγ. φρέσκο γάλα
2 κρόκοι
1/3 φλ.τσαγ. ζάχαρη
3 κ.σ. κοφτές κορν φλάουερ
2 κ.γλ. κοφτά ζελατίνη σκόνη
3 κ.σ. βραστό νερό
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
3 μπανάνες


Εκτέλεση

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη και τα στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκατοστά. Χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα να διαλυθούν. Ανακατεύουμε το κόρν φλάουερ με τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους με το γάλα και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν. Διαλύουμε το βραστό νερό με τη ζελατίνη και το ρίχνουμε στην έτοιμη κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε την κρέμα 5' να κρυώσει ελαφρά. Στρώνουμε πάνω στο μπισκότο τις μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες. Περιχύνουμε με την κρέμα. Παγώνουμε την τούρτα για 2 ώρες το λιγότερο να σφίξει η κρέμα.
Η πρότασή μου: Γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα, κομμάτια μπανάνας και ζάχαρη άχνη.


Πηγή: argiro.gr