Xoρτόπιτα με χωριάτικο φύλλο Υλικά:

  • 8 φύλλα χωριάτικα
  • 1 1/2 κιλό διάφορα χόρτα της αρεσκείας μας (σπανάκι, πράσα,σέσκουλα κλπ)
  • 1/2 κιλό φέτα τριμμένη
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

 
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα, τα ψιλοκόβουμε και τα αλατίζουμε.
  2. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα στίβουμε για να φύγουν τα υγρά τους.
  3. Ανακατεύουμε με τη φέτα, τον άνηθο, τα αβγά, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο
  4. Χωρίζουμε τα χόρτα σε 3 ίσα μέρη.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 3 φύλλα από τα φύλλα λαδωμένα, αφήνοντας τις άκρες τους έξω από το χείλος του ταψιού και αφού ρίξουμε το 1/3 από τα χόρτα, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
  6. Έπειτα στρώνουμε ένα φύλλο, από πάνω χόρτα και μετά πάλι ένα φύλλο και τα υπόλοιπα χόρτα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν και τα 2.
  7. Δεν ξεχνάμε κάθε φύλλο που στρώνουμε, να το λαδώνουμε.
  8. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και περνάμε το επάνω φύλλο με λίγο λαδάκι αραιωμένο με νερό.
  9. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι λευκό.
  10. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε μέτριο φούρνο στους 200C.

Πηγή: lovecooking.gr